
Kendi Sosunda Pişen Makarna Tanımı (Az Materyal İle) İçin Materyaller
- Yarım paket makarna
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet orta uzunluk biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5 dolu yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane tavuk bulyon
- Tuz
Kendi Sosunda Pişen Makarna Tanımı (Az Gereç İle) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağı tencereye koyulur.
- Üzerine ince doğranmış biber ve soğan eklenir 3-4 dakika kavuralım.
- Salçayı ekleyip karıştıralım.
- Sonra rendelenmiş domatesleri de ekleyelim 2-3 dk erisin makarnayı da ekleyip.
- Karıştıralım ve suyumuzu 2-3 parmak geçecek halde ekleyelim.
- Sonra 1 tane tavuk bulyon ekleyelim ben ekliyorum çok seviyorum isterseniz eklemeyede bilirsiniz size kalmış.
- Tuz ekleyip ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir formda orta ara karıştırarak suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.