iltasyazilim
FD Üye
Şimdi arkadaşlar ben Mükemel bir çorba her nekadar fazla kimse bilmesede tarhana çorbasının yapılışını anlatacağımBen Böyle Yapıyorum
Malzemeleri Söyliyeyim size
2 Çorba kaşığı Tarhana
6 su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı salça
12 diş sarmısak(mükemmel tat getiriyor)
Tuz kırmızı ve kırmızı biber
Not:Ben Tavuk bulyon tableti de atıyorum
Tarhanayı alıp biraz soğuk su ile yıkayacağız arkadaşlarSoğuk suyu koyup altını kısık ateşte yakacağızSu biraz ılısın kapayın kapağıda kapatın maksat su soğumasınTarhana suda bekleyince yumuşuyor ya onları elinizle iyice ezinSonra tencerenin altını açacaksınız altını kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın(Bu esnada bulyonu koyun gitsin)Koyulaşmaya başlayınca biraz daha su ilave edinKarıştırınFokurdayasıya kadar
Pişmesine yakın bir zaman kala sarmısakları dövün üzerine ilave edin
Sonra Üzerine salçalı kırmızı biberli yağı kavurup dökün
Offff mis gibi oldu yemede yanında yat
Malzemeleri Söyliyeyim size
2 Çorba kaşığı Tarhana
6 su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı salça
12 diş sarmısak(mükemmel tat getiriyor)
Tuz kırmızı ve kırmızı biber
Not:Ben Tavuk bulyon tableti de atıyorum
Tarhanayı alıp biraz soğuk su ile yıkayacağız arkadaşlarSoğuk suyu koyup altını kısık ateşte yakacağızSu biraz ılısın kapayın kapağıda kapatın maksat su soğumasınTarhana suda bekleyince yumuşuyor ya onları elinizle iyice ezinSonra tencerenin altını açacaksınız altını kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın(Bu esnada bulyonu koyun gitsin)Koyulaşmaya başlayınca biraz daha su ilave edinKarıştırınFokurdayasıya kadar
Pişmesine yakın bir zaman kala sarmısakları dövün üzerine ilave edin
Sonra Üzerine salçalı kırmızı biberli yağı kavurup dökün
Offff mis gibi oldu yemede yanında yat
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.