Kemikli Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kemikli et
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ
- 3 -4 yemek kaşığı yoğurt
Kemikli Et Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kasede tuz hariç yoğurdu ,sıvı yağı ve bütün baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
- Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Kemikli etleri ekleyip harmanlayalım ve akabinde düdüklü tencereye yerleştirelim.
- Akabinde ocağın en küçük yerine en kısık ateşte yani mum alevi biçiminde altını açalım.
- Bu formda 55 dk bir saat pişmelidir.
- Düdüklüyü açtığımızda içinde su olucaktır.
- Tuzunu ekleyip ağzı açık bi biçimde 5 dk kaynatalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.