
Kemik Suyu Tanımı İçin Gereçler
- 4 kesim ilikli kemik
- 2 soğan
- 8 sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet havuç
- 1 tane kereviz sapın
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Kemik Suyu Tanımı Yapılışı
- İlikli kemiklerimi 1 gün evvelce sirkeli suda beklettim kanı ve pisliği aksın diye.
- Sonraki gün kemikleri alıp tencere de 6 saat boyunca pişirdim.
- İçerisine başka materyalleri de ekleyip içindeki ilikler çıkana kadar pişirdim ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Buz torbalarına koyup buzluğa donmaya bırakıyoruz.
Çok şifalı ve çok lezzetli bir tanım kesinlikle deneyin.
Bütün yemeklere kullanabilirsiniz.
Deneyenlere afiyet şifa olsun.