
Kemik Suyu Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Bütün kemik
- 300 gram et
- Tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5.6 dış sarımsak
- Ekşiyi yahut acıyı isteğe bağlı artırabilirsiniz
Kemik Suyu Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kemiğimizi güzelce yıkayıp düdüklü tenceremiz de etin kemikten dağlarına kadar haşlıyoruz etimiz haşlandığında kemikten ayırıp güzelce ufak ufak didikliyoruz.
- Sonra kenara aldığımız kemik suyuna etlerimizi ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
- 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un yumurta sarısını kenarda güzelce çırpıyoruz bunu kemik suyuyla ılıtan kadar çırpıyoruz.
- Terbiyemizi suyun içine döküyoruz kaynayana kadar karıştırınki kesilesin daha sonra tuzu ek edin.
- 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip içine kırmızı toz biber ve kırmızı biberi ek edip çorbanıza dökünüz.
- Bir kenardada 4 yemek kaşığı sirke ve limon suyunun içine 5 6 dış sarımsak ezerek ilave edin servis sırasında isteğe nazaran alırlar herkese afiyet şifa olsun ????????.