
Kemik Etli Patates Tanımı İçin Gereçler
- Dana kemikli et
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet kapya biber doğranmış
- 3-4 adet yeşil biber doğranmış
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan (Küp küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak doğranmış
- 2 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Az kekik
- Kırmızı toz biber
- 6-7 adet patates
- Sıcak su
Kemik Etli Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklü tencereye tereyağı ve zeytin yağı konur. Yağ kızınca kemikli etler mühürlenir 10 dakika kadar. Kapya biber eklenir hafif sotelenince yeşil biber ve havuçlar ek edilir.
- 2-3 dakika sonra soğanlar ek edilir. 2-3 sotelenir salça sarımsak ve domates rendesi eklenip karıştırılır. 2-3 dakika sonra baharatlar ve tuzda eklenir.
- 1 çay bardağı kadar sıcak su konup tencerenin kapağı kapatılır 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Patatesler eklenip 2-3 dakika karıştırılır.
- Sıcak su patateslerin üzerini geçecek kadar eklenir. Düdüklü tencereden gelen birinci ıslıktan sonra 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.