Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kemal Paşa

Kemal Paşa
0
79

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Kemal Paşa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik karbonat
  • 1 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon
Üzeri için;
  • Tahin
  • İnce çekilmiş ceviz

Kemal Paşa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamurun gereçlerini bir kabin içene alıp karıştırıyoruz en son unumuzu koyup yoğuruyoruz 1 buçuk bardağı geçmesin mutlaka biraz cıvık olması lazım esasen yağını salınca ele yapışmayan bir kıvamı oluyor.
  2. Yoğurduktan sonra 15 dakika hamuru dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen hamurumuzdan ceviz kadar bezeler koparıp tepsimizin üzerine alıyoruz evvelce ısıtılmış 180° derece fırında tam 25 dakika pişiriyoruz.
  4. Tatlımızı fırına attığımızda şerbeti yapmaya başlıyoruz şekeri suyu tencerede kısık ateşte kaynatıyoruz, kaynayınca içine limonumuzu sıkıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  5. Fırından çıkan tatlımızı şerbetin içine atıyoruz {şerbet sıcak tatlı sıcak olucak}
  6. Tek tek şerbetin içine atıp alt üst yapıp yaklaşık bir dakika şerbette bekletiyoruz, borcama alıyoruz tatlıları kalan şerbeti de üzerine döküyoruz merak etmeyin şerbetin tamamını çekecektir.
  7. Servis yaparkende üzerine tahin ve ceviz döküyoruz.
Afiyet olsun.

Kemal Paşa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt