elektronikci
FD Üye
CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de Çalar Saat programına konuk oldu. Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’ndan geçen tartışmalı toplumsal medya yasasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu ayrıyeten, hükümetin gidici olduğunu da yeniledi.
Sosyal medya maddesine tepki
Programda açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, genel suradan geçen toplumsal medya tasarısı ile ilgili ‘korkunun eseri’ sözünü kullandı.
Kılıçdaroğlu’nun tasarıya ait tenkitleri şu formda;
“Tasarının tek maksadı gerçekleri bastırmak. Bunlar gerçeklere tahammül edemiyorlar. Siyasetçinin dokunulmazlığı var söylüyor ancak gazeteciyi bu türlü susturmak istiyorlar. Bu gayretler daima endişeden oluyor. Her seferinde zulmü artırıyorlar. Bir ülkede demokrasinin en temel taşlarından biri muhalefettir. Ben niçin senin her dediğini onaylayayım.”
Bülent Arınç ile tokalaştı mı?
Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı panelde Bülent Arınç ile tokalaşması ile ilgili ise şunları söz etti;
“Bülent Arınç’ın konuşması tarihi bir konuşmaydı. Ders verir nitelikteydi. Hükümdarın çıplak olduğunu ve bir kişinin AKP’yi sonlandırdığını söz etti. Çok kıymetli bir açıklamaydı. Bülent Beyefendi ile bir değil iki sefer tokalaştık. Niçin tokalaşmayım? Hayat görüşlerimiz büsbütün farklı olabilir ancak birbirimize saygılıyız.
Hükümet gidici vurgusu
Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik tenkitlerine şu biçimde devam etti;
“Akaryakıt artırımlarından şikayet ediyor. Yahu artırımları sen yapıyorsun. Dış güçler falan değil sarayın oligarkları yapıyor artırımları. Bir tane adam koymuşlar Hazine’nin başına, gözlerime bakın, boynuma bakın diyor. Asıl siz dönüp bakın akaryakıta, peynire, domatese… Bunların hiçbir şeyden haberi yok. Bir kere daha tekrarlıyorum. Bunlar gidici, gidecekler zaten”
Erdoğan’a adaylık cevabı!
Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde sık sık yaptığı aday davetine da yanıt verdi. Erdoğan için ‘Dışarıdan niçin gazel okuyor’ açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu, 'Beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma” tabirlerini kullandı.