Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kelek Turşusu PDT®

Kelek Turşusu PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler

23 Adet küçük boy kelek
23 Adet sivri biber
1 Demet maydanoz
1 Baş sarmısak
1 Kahve fincanı sirke
1 Adet limon
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu

Hazırlanışı

Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin
Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün
Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün
Tekrardan iyice yıkayın
Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin
İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın
Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp 45 saat bekletin
Bu sürenin sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyin
Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun
Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin
Sivri biberleri bıçak ucu ile delip, keleklerin arasına yerleştirin
Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin
Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın
Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün
Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin
Zaman zaman suyunu savurup, üzerine biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atın
Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin
2 gün geçtikten sonra kavanozon ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü bir kaşık ardımıyla alıp atın
Suyunu bir kaba boşaltın ve tadına bakın
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt