
Kekli Ve Balkabaklı Tatlı Tanımı İçin Gereçler
- 5 dilim meskende kalmış kek (hazır kekte)kullanılabilir
- 250 gram pişmiş balkabağı
- 1 paket torku tam buğdaylı bisküvi
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 paket hekim oetker krem şanti
- Fındık
- Çikolata
- Kaju
Kekli Ve Balkabaklı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kekimizi blendırdan çekelim, akabinde bir paket bisküvimizi de blendırdan geçirelim.
- En son olarak pişmiş olan balkabağımızı blendırdan geçirelim, daha sonra krema üretimine başlayalım.
- Krema için ;sütümüzü tencereye alalım .
- Üzerine iki yumurta sarısını ekleyelim.
- Yarım bardak un ,yarım bardak nişasta ,bir bardak şekeri ilave edip hoş bir kenarda çırpalım.
- Sonra ocağa alalım pişene kadar karıştıralım.
- 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Vanilyasını katalım süt ve kremşantiyi de ekledikten sonra mikserle bir güzelce çırpalım.Kremamız hazır.
- Bardaklarımızın en alt kısmına birinci evvel kekimizden koyalım ,sonra kremamızdan, üstüne bisküvimizden ekleyelim .
- Tekrar krema en üstüne de balkabağımızı ve yan tarafına da bisküviden ekleyip fındıklarla ve kaju ile süsleyelim.
- Kalan materyaller bitene kadar bardaklarımızı dileğe nazaran ister bisküvi ile muhallebili ister ise balkabaklı muhallebili olarak da hazırlayabilirsiniz ,üst kısmına da çikolata ile süsleyebilirsiniz.
- Ben balkabağını üst kısımda kullandım siz istek ederseniz orta katlarda ve en üste de kullanabilirsiniz.
- Sunum size kalmış istediğiniz formda süsleyebilirsiniz.