Kekikli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
Marinesi;
- 600 gram küp doğranmış tavuk göğsü
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak rendesi
- 4 çay kaşığı kekik
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 paket krema( 200 ml )
- 3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Kekikli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Marinesi için üstteki yazılı olan bütün gereçleri ve küp doğranmış tavukla birlikte harmanlayıp üzerini streçleyip buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
- Sonrasında güzelce ısınmış uygun bir tavaya tavukları alıp yüksek ateşte karıştırarak tavuklar kızarana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kısıp içerisine kremayı ekleyip 2-3 dk karıştırarak pişirin.
- Son olarak kaşar rendesini ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatıp pilavın yanınca sıcakca servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.