
Kekik Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 avuç kekik ( 20 gram )
- 1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu
Kekik Reçeli Tanımı Yapılışı
- Su, şeker, kekiği bir tencere içine alalım. 30 dakika bu halde beklesinler.Kekik tüm aromasını bu suyu versin.
- Sonra 15 dakika kekikler içinde kaynatalım.
- Sonra kekikleri şerbetin içinde kevgir yardımı ile çıkaralım.
- Şerbet kıvama gelene kadar kaynatalım.
- Neydi o kıvam? şerbetten bir tabağa bir damla damlatıyoruz. Şayet süratli akmıyorsa şerbet olmuş demektir.
- Şerbet olduğu anda kekikleri tekrar şerbetin içine atıyoruz.
- Limon tuzunu atıyoruz ve ocağı kapatıyoruz. İşte harika reçel karşınızda. Afiyet olsun.