Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çörek

Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çörek
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kek-tenceresinde-hashasli-cevizli-corek.jpg

Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İçı̇ ı̇çı̇n
  • 1 su bardağı dövülmüş kavrulmuş haşhaş
  • 1 avuç ceviz içi iri kıyım
  • 1 su bardağı sıvı yağ haşhaşı açmak için
  • 1 yemek kaşığı haşhaşın içine toz şeker
Kek tenceresini yağlamak için
  • Biraz margarin
Üzeri için
  • Yumurta sarısı

Kek Tenceresinde Haşhaşlı Cevizli Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Hamur kulak göğsü yumuşaklığında yoğurulur.Hiç bekletilmeden 6 beze yapılır.
  2. Bezeler tek tek servis tabağından çok az büyük açılır oklava ile.
  3. Bu ortada 1 su bardağı kavrulmuş haşhaş.
  4. 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı toz şekerle haşhaş karıştırılır akışkan hale getirilir. Şayet yağ az gelirse biraz daha ek edilir.
  5. Bir tane açılan yufkanın üzerine hazırlanan haşhaştan konup 2. 3 kaşık her yerine sürülür.
  6. 2 ci yufka üzerine konur yeniden haşhaşlı yağ.
  7. 5 yufka ortaları haşhaşlı yağla yağlanarak üst üste konur.
  8. En son 6 cı yufka üzerine konup biraz elle sağa sola çekerek büyütülür.
  9. Tekrar haşhaşlı yağ sürülüp.
  10. Çokça iri kıyım ceviz serpilir( ceviz yalnızca en üst katta olacak).
  11. 3 eşit kesime bölünür ve üst üste konur dikdörtgen bir hamur olur.
  12. Elle biraz uzatarak ve bir taraftan da zıt istikamete çevirerek.
  13. Yağlanmış en büyük klasik kek kalıbına simit biçiminde konup uçları birleştirilir.
  14. Yumurta sarısına az üzüm.
  15. Pekmezi çay kaşığının ucu ile konup çırpılır.
  16. Çöreğin üzerine sürülüp güzelce mayalanması beklenir.
  17. Evvelden ısıtılmış fırında içini çektirerek pişirilir.
  18. Yüzü kızarırsa yağlı kağıt koyup üzerine içini çekerek pişmesi sağlanır.
  19. Pişince fırından alınca üzerine sofra bezi örtülüp 1 saat sonra servis yapılır.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt