Kek Kalıbında Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kek Kalıbında Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 2 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ döküyoruz ona da güzelce karıştırıyoruz ve 1 paket vanilini ekliyoruz ve sonra da 2 su bardağı un ve kabartma tozunu döküyoruz.
- Mikser yardımı ile hoş bir formda çırpıyoruz yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
- Çıkan kekin üstünü bir bezle örtüyoruz 10 dakika dinlenen kekin üstüne sosumuzu pişirip kekin üstüne döküyoruz.
- 2 saat buzdolabında bekletiyoruz 2 saat dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.