Kek Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un (azar azar eklenecek un markasından fark ediyor)
- 2 yemek kaşığı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 25.gr’lık paket kakao( tepeleme 2 yemek kaşığı yeterli)
- 3 su bardağı süt isteğe göre arttırılabilir
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 poşet kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Hazır poşet çikolatalı sos
- 2.5 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Kek Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yumurta ve şekeri köpüren kadar iyice çırpalım.
- Yumurta köpürünce yağ, süt, kabartma tozunu, şekerli vanilini ekleyip biraz çırpalım.
- Daha sonra kakaoyu, 1 su bardağı kadar unu ekleyip çırpalım.
- Diğer bir bardak unu da azar azar hamur çok koyu olmayacak kadar ekleyelim çok gelebilir undan una fark ediyor.
- 26cmlik kelepçeli kek kalıbı kullandım ben kenarlarını ve tabanını margarin veya tereyağı ile yalayıp un serptim siz isterseniz yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
- Hamuru kalıba dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Kek pişince kelepçesini açıp sıcağıyla keki tabağın üzerine ters çevirelim ve taban demirini çıkaralım.
- Demiri çıkardıktan sonra kekin düz yüzünü çevirip tabağın üzerin kek içine gelecek şekilde kelepçesini kapatıp keki içine alalım bu sayede demir altta kalmadan kekimize şekil verebilmiş olacağız.
- Kremşantiyi sütle çırpalım, kek soğuyunca 3 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıp kekin üzerine dökelim. Keke az gelirse süt ilave edilebilir.
- Çırptığımız krem şantiyi kekin üzerine yayalım.Dolaba biraz donması için koyalım.
- Toz çikolatalı sos ve 2. 5 su bardağı süt ü tencereye alıp kaynayan kadar pişirelim.
- Soğuyunca kekimizin üzerine dökelim.
- Dolaba koyalım 3 -4 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Kek Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.