Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kefir nedir? Kefirin faydaları

Kefir nedir? Kefirin faydaları
0
127

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,762
Etkileşim
88
Puan
48
F-D Coin
0
Kefir ve kefirin faydaları
Kefir nedir? kefir neye iyi gelir
Kefirin yararları
imageskefirnedirkefirinfaydalari5aff069540b8b

Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi gecmişi olan bir sut iceceğidir Kefir cok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir Boyutları 0,53 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday tanesi buyukluğunde beyaz, beyazsarı arasında renklerde kucuk karnabahar veya patlamış mısır gorunumundedir

Kefirin anavatanı Kafkaslardır İlk kez Batı Asya da Turkler tarafından yapılan ve gunumuzde pek cok ulkeye yayılan fermente bir sut urunudur Kafkasyalılar kefiri su yerine icmekte ve genclik iksiri olarak kullanmaktadırlar Kafkaslardan dunyanın her tarafına yayılan Turkler bu iceceklerini beraberinde dunyanın her tarafına goturmuşler ve yaymışlardır Şu anda bilimsel araştırma yapan fakulteler başta olmak uzere kuruluşlar kefirin faydaları uzerinde ciddi calışmalar yapmakta ve onemli sonuclara ulaşmaktadırlar

Kullanımı ( icimi ) ve hazmı cok kolay olan kefir hucre yenileme ozelliğine sahiptir Mucize icecek kefir ozellikle bağırsaklardaki maddelerin kureselleşmesini onlediğinden omur uzatıcı olduğuna inanılır Kafkasyalıların kefirin yararlarını bildiklerinden cocuklarına ile su gibi icirirler Kafkasya da yuzyıldan fazla yaşamak cok sıra dışı bir durum değildir Protein , yağ , laktoz ve mineraller bakımından hayli zengin ilac tedavisi kesilmeden kullanıldığı zaman kandaki kotu kollestrolu azaltır, tansiyonu duşurur, idrarı sulandırır, vucuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker duşuruyor ve en onemlisi KANSERİ GECİKTİRİYOR
Hazmının kolay , proteince zengin oluşu nedeniyle Kefir hastalar ve cocuklar icin onemli bir besindirHatta 2030 gunluk cocuklara bile gunde bir iki kaşık icirilmesi onerilmektedir Doktorlar, hastalarına ilacların yanında birde kefir icmelerini tembihliyor
Ayrıca yapılan araştırmalarda kefirin kadın ve erkeklerde cinsel gucu arttırdığı da bildirilmiştir Hucre yenileme sayesinde de kadınlar tarafından cilt maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir

Ayrıca kefir sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluk icinde yararlı olmaktadırUlser yuksek tansiyon , bronşit, astım hastalarının tedavisinde de kullanılmaktadır

KEFİRİ KİMLER KULLANIR?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaştaki insan kullanabilir Yan etkisi yoktur Cocuklara bile rahatlıkla verilebilir

KANSER HASTALARI KEFİR TERCİH EDİYOR?
Kefir, vucut direncini arttırıyor, sindirim sistemine yararlı oluyor Bağırsakta kanser oluşturan etkenleri engelliyor İlac değil ama, kanser hastası olanlar, bu ozellikleri nedeniyle kefiri tercih ediyorYapılan calışmalar, kefirin, iştahsızlık ve uykusuzluğa da iyi geldiğini gostermiştir

KEFİR TANESİ
Kefir Tanesi; fındık yada buğday buyukluğunde, renkleri beyaz, beyazsarı arasında kucuk karnabahar veya patlamış mısır gorunumundedir Boyutları 0,53 cm arasında değişir Taneler sutu fermente edici rol oynar, en onemli ozelliği fermantasyon sonunda suzulerek tekrar kullanılabilmesidirKefir taneleri kazein ve birbirleri ile ortak yaşayan mikroorganizmaların meydana getirdiği jelatinimsi koloniler oluştururlar Cok karışık bir mikrobiyolojik yapıya sahiptir Değişik araştırmacılar, değişik bolgelerden aldıkları kefir tanelerinde farklı sayıda, oranda ve cinste mikroorganizma tespit etmiştirTanede genel olarak laktik asit bakterileri, laktozu fermente eden ve edemeyen mayalar mevcuttur Bazı tanelerde enterokok ve koliform grubu bakterilere de rastlanmıştır Kefir tanesinde saf toz halde liyofilize kulturler uretilmiştir Avrupa ulkelerinde ve ABD de genellikle saf kulturlerden kefir uretilirken , Rusya , Asya , Doğu Avrupa ve Ortadoğu bugune kadar laboratuvar koşullarında kefir tanesi uretmek mumkun olmamıştır

BESİN DEĞERLERİ

Kefir, vucudun temel fonksiyonlarında ve ceşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel aminoasitler bakımından zengindir Kefirde bulunan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle vucut tarafından kolay değerlendirilebilir yapılardır Kefirde bol miktarda bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir tanesi olan triptofanın , mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sistemi uzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedirVucudumuzda en cok bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, hucre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması icin karbonhidratların , yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlamaktadır Kefir B12 , B1 ve K vitamini bakımından da zengindir B u vitaminlerin yeterli alınması durumunda gerek bobrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız fayda sağladığı bilinmektedir

Neden kefir tuketilmeli?

* Bağırsaklardaki maddelerin kureselleşmesini onler
* Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
* Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
* Yuksek tansiyonu giderir
* Kolesterolu duşurur
* Damar sertliğini giderir
* Kemik erimesini onler
* Bronşit ve astım nobetlerini azaltır
* Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
* Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır
* Egzama ve alerjilerde faydalıdır
* İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
* İdrarı sulandırır
* Karaciğer bozukluğunu tedavi eder
* Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
* Bağırsak hareketlerini hızlandırır
* Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
Alıntı
 

Similar threads

Kefir Kafkas Türkleri tarafından günümüze kadar içilen çok sağlıklı bir içecektir. Tanecikli yapıya sahip olan kefir beyaz ve sarı renklerde karnabahar görünümündedir. Tanecikler bakteri/maya karışımı kazein (süt proteini) ve kompleks şekerler ile küme halini almaktadır. Birtakım taneciklerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Kefir Nedir, Kefirin Faydaları, Kefirin Yararları, Kefir Nasıl Yapılır,Kefirin Sağlığa Etkileri imageskefirnedir5aff146ab8cb4 Kefir, kefir taneleriyle elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi gecmişi olan bir sut iceceğidir Kefir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Fonksiyonel gıda türlerinden biri olan probiyotiklerin alt kolunun bir parçası olan kefir, maya ve bakteri içeren fermente bir süt ürünüdür. Süt ürünleri arasında, yoğurttan sonra en çok tüketilen ürün olan kefir; İnek, koyun ve keçi sütünden yapılan ve yüksek miktarda B1, B12 ve K2, kalsiyum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
593
Kefir gayrı fermente süt eserleri olan yoğurt ve peynir kadar sık tüketilmemekle birlikte 100 yılı aşkın vadedir sıhhate olan yararları nedeniyle münhasıran Kafkas dağlarındaki mahallî halk tarafından tüketilmektedir. Kefir hafif ağır yapıda ve ekşimsi tadı olan bir içecektir. Klasik olarak inek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
Sağlık acısından faydalı olan pek cok gıda bulunmaktadır Bunlardan bir tanesi de ihtiva ettiği besin maddeleri ile kefirdir Kefir neye iyi gelir, kefirin faydaları nelerdir oğrenmeye ne dersiniz? Kefirin sağlık acısından sağladığı faydaları bu gıdanın hayatımızdan asla eksik edilmemesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,517Konular
981,093Mesajlar
30,909Kullanıcılar
resulatas31Son üye
Üst Alt