Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kefir,kafkasların mucize içeceği

Kefir,kafkasların mucize içeceği
0
126

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Fermente süt eserleri içerisinde yoğurttan sonra en çok bilinen eser olan kefir, çok eski çağlardan beri Kafkasya'da üretilen, klâsik bir süt eseridir. Kefirin kendine has mikroflorası laktik asit bakterileri, mayalar ve kimi astetik asit bakterilerinden oluşmaktadır. Kefir'in ismi Türkçe şirine giden, sarhoşluk veren manasına gelen ‘kef' sözünden türetilmiştir.

  • Kefir Danesi Nedir?
Kefir imalatında starter (maya) olarak kefir daneleri kullanılmaktadır. Kefir laktik asit streptococ, leuconostoc, termofilik lactobacil, mezofilik lactobacil, mayalar (laktozu fermente eden ve edemeyen) ve sıklıkla asetik asit bakterilerinden oluşan kompleks bir mikrofloraya sahiptir.

  • Kefir Sıhhat Açısından Yararlı mıdır?
Kefirde mikroorganizmalar laktoz ve proteinleri parçalayarak bir nevi ön sindirimini sağlamaktadırlar. Sonunda kefirin hazmı kolaylaşmakta ve oluşan yeni hususlar iştah açıcı, serinletici, sevilen tat ve aroma oluşturmaktadır. Laktoz ölçüsü süte orantıyla azaldığı için laktoz intoleransı (vücutta laktozun sindirilmemesi ve sonuçta bir kadro rahatsızlarının ortaya çıkması) olan şahıslar tarafından rahatlıkla içilebilmektedir. Kefirin hafif asidik tadı ve karakteristik mikroflorası, mide ve pankreasta enzim salgılanmasını, organizmada eserlerin daha güzel sindirilmesini kolaylaştırmakta ve besinlerin mideden bağırsaklara geçişini hızlandırmaktadır. Mikroflora içinde asetik asit bakterileri ve mayaların olmasından ötürü kefir, yoğurt ve öteki fermente süt eserleriyle karşılaştırıldığında intestinal mikroorganizmalara karşı yüksek antibiyotik aktiviteye sahiptir. Bu mikroorganizmalar birebir hengamda B öbeği vitaminleri de oluşturabilmektedir. Bünyesindeki CO2'den ötürü sindirimi daha kolaydır. Kefir biyolojik, diyetetik ve beslenme açısından yüksek kıymete sahiptir. Ayrıyeten gastroointestinal ve metabolik rahatsızlıklar ve alerjik reaksiyon gösteren bireylere münhasıran önermekteyim.

  • Kefir Günde Ne Kadar Tüketilmelidir?
Kefir nizamlı olarak günde 4-5 bardak içildiğinde metabolizmayı düzenleyici tesirinin olduğu, sıhhat açısından yararlı olduğunu araştırmalar göstermektedir.


  • Kefir ile Yoğurt Arasında Nasıl Bir Fark Vardır?
Kefir ve yoğurdun her ikisi de fermente süt eserleri içinde taraf almaktadır. Yani üretimlerinde mikroorganizmalardan faydalanılmaktadır. Yoğurt termofilik özellikte olan iki farklı mikroorganizmadan (Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus) elde edilmektedir. Kefirde ise bu mikroorganizmaların yanı sıra birkaç yararlı mikroorganizma da bulunmaktadır. Tıpkı vakitte vücut için zararlı olan mayaların gelişimini denetim altına alan Saccharomyces kefir ve Torula kefir üzere mayaları da içermektedir.


 

Similar threads

Kefir, bakteri ve mayaların tesirleriyle kefir daneleri içinde simbiyotik birleşmesi ile oluşan fermente bir süt eseridir.Geçtiğimiz son bir kaç yılda, fermente sütlü içeceklerin tüketiminin probiyotik içeriğinden ötürü insan sıhhatine olan yararıyla ilişkilendirildiği için tüketiminde artış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Kefir ve kefirin faydaları Kefir nedir? kefir neye iyi gelir Kefirin yararları imageskefirnedirkefirinfaydalari5aff069540b8b Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi gecmişi olan bir sut iceceğidir Kefir cok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Kefir, kefir danelerinin süt içinde mayalanmasıyla meydana gelen bir süt eseridir. Anavatanı Kafkasya’dır. Bilhassa Kafkasya’da ortalama insan ömrünün 110-130 yıllara kadar ulaştığı görülünce bu içeceğe ‘gençlik içkisi’ denmiştir. Kafkasya’da su noktasına kefir içilmektedir. Bu nahiyede kanser...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Fonksiyonel gıda türlerinden biri olan probiyotiklerin alt kolunun bir parçası olan kefir, maya ve bakteri içeren fermente bir süt ürünüdür. Süt ürünleri arasında, yoğurttan sonra en çok tüketilen ürün olan kefir; İnek, koyun ve keçi sütünden yapılan ve yüksek miktarda B1, B12 ve K2, kalsiyum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
594
Sağlık acısından faydalı olan pek cok gıda bulunmaktadır Bunlardan bir tanesi de ihtiva ettiği besin maddeleri ile kefirdir Kefir neye iyi gelir, kefirin faydaları nelerdir oğrenmeye ne dersiniz? Kefirin sağlık acısından sağladığı faydaları bu gıdanın hayatımızdan asla eksik edilmemesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,522Konular
981,264Mesajlar
31,115Kullanıcılar
Mehmet akf09Son üye
Üst Alt