
Kedidilli Yalancı Profiterol (Gerçek Profiterol Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 tepeleme çorba kaşığı un
- 3 tepeleme çorba kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 poşet kremşanti
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kedidili bisküvi (24 adet olanlardan)
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Süt (paketin üzerindeki ölçü kadar)
- 40-50 gr kadar sütlü ya da bitter çikolata
- Kakao
Kedidilli Yalancı Profiterol (Gerçek Profiterol Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kedidili bisküvileri 3-4 parçaya bölelim.
- Muhallebisi için tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri alıp, karıştıralım ve ocağa alalım.
- Muhallebimizin dibi tutmaması ve topaklanmaması için sürekli olarak karıştıralım.
- Muhallebimiz koyulaşır göz göz olunca ocaktan alalım.
- İçine tereyağ ve vanilya ekleyelim ve mikserle 3-4 dakika çırpalım.
- Muhallebiyi çırptıktan sonra içine kedidili bisküvileri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Orta boy bir borcam ya da tepsiyi biraz ıslatalım ve içine kedidilli muhallebimizi döküp eşit bir şekilde yayalım.
- Bu aşamada çikolata sosu için bir tencereye süt ve çikolata sosunu alıp tarife uygun şekilde pişirelim.
- Pişen çikolata sosunun içine sütlü ya da bitter çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Çikolata sosumuzu ılıması ve üzeri kabuk bağlamaması için karıştıralım.
- Ilımış olan çikolata sosunu muhallebimizin üzerine dökelim ve her yerine eşit bir şekilde yayalım.
- Buzdolabına kaldırıp en az 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenen tatlımızın üzerine dilerseniz kakao serpip, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Özellikle bir gece dinlendirirseniz dilimleyerekte servis edebilirsiniz.