Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kedidilli Şeftalili Pasta Tarifi

Kedidilli Şeftalili Pasta Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kedidilli Şeftalili Pasta Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;


*2 su bardağı süt
*2 su bardağı su
*4 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağına yakin toz şeker ( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
*1 paket vanilya

Şeftali Sos İçin;


*3 büyük seftali
*1 büyük çay bardağı su
*1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta( nişastayı açmak için 2 yemek kaşığı su)

Tabanı İçin;


*12 paket kedidili biskuvi
*Kedidili bisküvilerini ıslatmak için yarım su bardağı süt

Üzeri İçin;


*Antep fıstığı
*Çikolatalı badem şekeri
*Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

Kedidilli Şeftalili Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağılı kağıt seriyoruz ve kedidili bisküvilerini sütle ıslatıp kalıbın tabanına diziyorsunuz Sonrasında muhallebi için olan bütün malzemeleri tenceremize alıp göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve kedi dillerinin üzerine muhallebimizi döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Muhallebimiz soğurken bizde şeftalili sosu hazırlıyoruz 3 tane şeftaliyi soyup kup kup doğruyoruz ve tavamıza alıyoruz Üzerine 1 çay bardağı suyu ve toz şekeri koyup 5 dk pişmeye bırakıyoruz Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açıp şeftalilerin üzerine ekliyoruz Koyulaşıp kıvam alınca ocağın altını kapatıp şeftali sosunun ilk sıcağı çıkması için başka kaba alıp 2 dk karıştırıp muhallebimizin üzerine döküyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz 2 saat soğuttuktan sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alıp üzerini fıstık ve badem şekeri ile süslüyoruz afiyet olsun
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt