iltasyazilim
FD Üye
		Kedidilli Şeftalili Pasta Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;
 
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı su
*4 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağına yakin toz şeker ( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
*1 paket vanilya
Şeftali Sos İçin;
 
*3 büyük seftali
*1 büyük çay bardağı su
*1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta( nişastayı açmak için 2 yemek kaşığı su)
Tabanı İçin;
 
*12 paket kedidili biskuvi
*Kedidili bisküvilerini ıslatmak için yarım su bardağı süt
Üzeri İçin;
 
*Antep fıstığı
*Çikolatalı badem şekeri
*Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Kedidilli Şeftalili Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağılı kağıt seriyoruz ve kedidili bisküvilerini sütle ıslatıp kalıbın tabanına diziyorsunuz Sonrasında muhallebi için olan bütün malzemeleri tenceremize alıp göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve kedi dillerinin üzerine muhallebimizi döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Muhallebimiz soğurken bizde şeftalili sosu hazırlıyoruz 3 tane şeftaliyi soyup kup kup doğruyoruz ve tavamıza alıyoruz Üzerine 1 çay bardağı suyu ve toz şekeri koyup 5 dk pişmeye bırakıyoruz Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açıp şeftalilerin üzerine ekliyoruz Koyulaşıp kıvam alınca ocağın altını kapatıp şeftali sosunun ilk sıcağı çıkması için başka kaba alıp 2 dk karıştırıp muhallebimizin üzerine döküyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz 2 saat soğuttuktan sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alıp üzerini fıstık ve badem şekeri ile süslüyoruz afiyet olsun
	
		
			
		
		
	
			
			*2 su bardağı süt
*2 su bardağı su
*4 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağına yakin toz şeker ( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
*1 paket vanilya
Şeftali Sos İçin;
*3 büyük seftali
*1 büyük çay bardağı su
*1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta( nişastayı açmak için 2 yemek kaşığı su)
Tabanı İçin;
*12 paket kedidili biskuvi
*Kedidili bisküvilerini ıslatmak için yarım su bardağı süt
Üzeri İçin;
*Antep fıstığı
*Çikolatalı badem şekeri
*Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Kedidilli Şeftalili Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağılı kağıt seriyoruz ve kedidili bisküvilerini sütle ıslatıp kalıbın tabanına diziyorsunuz Sonrasında muhallebi için olan bütün malzemeleri tenceremize alıp göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve kedi dillerinin üzerine muhallebimizi döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Muhallebimiz soğurken bizde şeftalili sosu hazırlıyoruz 3 tane şeftaliyi soyup kup kup doğruyoruz ve tavamıza alıyoruz Üzerine 1 çay bardağı suyu ve toz şekeri koyup 5 dk pişmeye bırakıyoruz Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açıp şeftalilerin üzerine ekliyoruz Koyulaşıp kıvam alınca ocağın altını kapatıp şeftali sosunun ilk sıcağı çıkması için başka kaba alıp 2 dk karıştırıp muhallebimizin üzerine döküyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz 2 saat soğuttuktan sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alıp üzerini fıstık ve badem şekeri ile süslüyoruz afiyet olsun
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								