
Kedidilli Pasta Muhallebili Tepsi Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kedidili bisküvi
- 2 su bardağı ılık süt (bisküvileri ıslatmak için)
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker (8 yemek kaşığı)
- 2 paket vanilya
- 50g tereyağ (1yemek kaşığı)
- 200 ml krema (1 kutu)
- 1 kutu sıvı krema
- 160g çikolata, çoğu sütlü birazıda bitter
Kedidilli Pasta Muhallebili Tepsi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Siz isterseniz önce muhallebiyi hazırlayın ama ben önce bisküvilerin bir sırasını yerleştirdim.
- 1 bardak sütü hafif ılıtıp bisküvileri iki taraflı ıslatıp borcamın tabanı dolana kadar yerleştiriyoruz, bu işlem el çabukluğuda istiyor yoksa bisküvi elinizde parçalanıyor,.
- Muhallebi için tencereye süt, un, nişasta ve şekeri katıp biraz karıştırıp ocağa koyalım.
- Kıvam alıp kaynayana kadar sürekli dipten karıştıralım.
- Altı tutup topaklanmasın kaynamaya başlayınca tereyağ ve vanilyaları katıp yağ eriyene kadar çırpıp ocaktan alalım ara ara karıştırarak soğutalım.
- Soğuğa yakın ılıyınca mikserle 3-4 dakika muhallebiyi çırpıyoruz ve sıvı kremayı içine ilave edip tekrar 3-4 dakika çırpıyoruz.
- Hazırladığımız muhallebinin yarısını borcama yerleştirdiğimiz kedidillerinin üzerine yayıyoruz ve kremanın üzerine tekrar bir sıra daha süte batırdığımız kedidili bisküvileri yerleştiriyoruz.
- Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine düzgün bi şekilde yayıyoruz.
- Ganaj için sıvı kremayı küçük bir tencerede ısıtıyoruz kaynamadan içine çikolatayı katıp ocağı kapatıyoruz ve çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Soğumaya yakın hazırladığımız pastanın üzerine döküp her yerine yayıyoruz.
- Bir gün sonra tüketilirse daha güzel oluyor. İstediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun????.