
Kedidilli Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili (İçinde 2 ayrı poşet var ikisi de kullanılacak)
- 5 su bardağı süt (Klasik su bardağı)
- 3 yemek kaşığı(Tepeleme) un
- 2 yemek kaşığı (Tepeleme) nişasta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 50 gram teremyağı
- 1 poşet kremşanti(75 gram)
- Kedidili bisküvileri ıslatmak için süt
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Kedidilli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için süt ün nişasta şeker uygun bir tencerede iyice karıştırılıp ocağa alınır.
- Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirilir. Göz göz olunca 2 dakika kadar daha pişirilip altı kapatılır.
- Margarin eklenip eriyene kadar karıştırılır. Ilımaya bırakılır. İyice ılıyan muhallebiye kremşanti eklenir mikserle çırpılır.Kedidili bisküviler süte batırılıp borcama dizilir. Üstüne hazırlanan muhallebi dökülür. [*]Üstüne de her tarafına olacak şekilde hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 1 gece dinlendirilir. Servis edilir.
Kedidilli Borcam Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı