Kedidilinden Magnolia Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 2 paket kedidili
- Süt
- 1 paket petibör yahut eti burçak bisküvi
- 200-300 gram çilek
Kedidilinden Magnolia Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebisi için uygun bir tencere içerisine krema hariç tüm materyalleri ekleyelim.
- Fokurdamaya dek çırpıcı tel ile karıştıralım.
- Ilıdıktan sonra kremayı döküp, mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Uygun bir kaseye sütü alalım.
- Kedi lisanlarını kalıbın uzunlamasına ölçüp, kesilir.
- Daha sonra kedi lisanlarını süte batırıp kalıbın kenarına dizilir.
- Hazır olmuş muhallebinin bir kısmını kalıba dökülür.
- Ardından rondodan geçirilmiş bisküvilerin bir kısmı serpiştirilir.
- Çileklerin yarısı doğranır ve bir kat çilek serilir.
- Tekrar geriye kalan muhallebiliyi çileklerin üzerine dökülür.
- En sonunda öteki kedidili bisküvilerini süte batırıp muhallebinin üzerine dizilir.
- Streç sarıp, bir gece dolapta bekletilir.
- Sonrasında kalıptan çıkartıp üzerine bisküvi serpiştirip, meyvelerle süslenir. Ben çilek ve orman meyveleriyle süsledim. Siz dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.