Kedidili Yaş Pasta Tarifi İcin Malzemeler
*2 paket kedidili biskuvi
Muhallebisi icin;
*1 litre sut
*2 dolu yemek kaşığı nişasta
*2 dolu yemek kaşığı un
*1 yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı şeker (Az yada cok ayarlama yapabilirsiniz)
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
Ganaj icin;
*1 kutu sıvı krema
*200 gr sutlu cikolata
Islatmak icin;
*Yeteri kadar sut
Suslemek icin;
*Cilek
*Rulokat
Kedidili Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Tencereye sut, nişasta, un, şeker ve yumurta sarısı koyup iyice cırpın
*Ocağa koyup kaynayıncaya kadar karıştırın
*Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
*Bir kenarda ara ara karıştırarak biraz soğutun
*Kelepceli kalıbın altını cıkarıp kalını kapatarak servis tabağına yerleştirin
*Biskuvileri biraz sut ile ıslatıp cok bekletmeden kenarlara ve bir sırada altına dizin
*Uzerine muhallebiyi yayın bir sıra daha biskuvi dizin tekrar kalan muhallebiyi uzerine dokun
*Ganaj icin kremayı ısıtın cikolatayı ekleyip eritin
*Muhallebinin ustune puruzsuz olan kremalı cikolatayı dokun
*Tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 4 saat dinlendirin Sonra kalıptan cıkarıp cilek ve rulokat ile susleyin
*2 paket kedidili biskuvi
Muhallebisi icin;
*1 litre sut
*2 dolu yemek kaşığı nişasta
*2 dolu yemek kaşığı un
*1 yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı şeker (Az yada cok ayarlama yapabilirsiniz)
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
Ganaj icin;
*1 kutu sıvı krema
*200 gr sutlu cikolata
Islatmak icin;
*Yeteri kadar sut
Suslemek icin;
*Cilek
*Rulokat
Kedidili Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Tencereye sut, nişasta, un, şeker ve yumurta sarısı koyup iyice cırpın
*Ocağa koyup kaynayıncaya kadar karıştırın
*Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
*Bir kenarda ara ara karıştırarak biraz soğutun
*Kelepceli kalıbın altını cıkarıp kalını kapatarak servis tabağına yerleştirin
*Biskuvileri biraz sut ile ıslatıp cok bekletmeden kenarlara ve bir sırada altına dizin
*Uzerine muhallebiyi yayın bir sıra daha biskuvi dizin tekrar kalan muhallebiyi uzerine dokun
*Ganaj icin kremayı ısıtın cikolatayı ekleyip eritin
*Muhallebinin ustune puruzsuz olan kremalı cikolatayı dokun
*Tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 4 saat dinlendirin Sonra kalıptan cıkarıp cilek ve rulokat ile susleyin