
Kedi Lisanlı Hindistan Cevizli Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta unu
- 100ml krema (Yada bir yemek kaşığı tereyağ)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Kedi lisanı bisküvi
- Bisküvileri ıslatmak için yarım su bardağı süt
- Üzerine dökmek için bir çay bardağı hindistan cevizi
- Üzerini süslemek için çilek
- Çilekleri süslemek için eritilmiş beyaz çikolata
Kedi Lisanlı Hindistan Cevizli Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt un nişasta unu şekerine tencereye döküp karıştırın ocağı açıp muhallebi göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin göz göz olunca vanilya şekerini döküp karıştırın.
- Ocaktan alın muhallebiyi birinci sıcaklığı çıkınca kremayı döküp çırpın sonra içine bir su bardağı hindistan cevizi döküp karıştırın.
- Kedi lisanı bisküvileri süte batırıp çıkartın borcama dizin üzerine muhallebiyi dökün sonra hindistan cevizi serpin buzdolabına soğuması için kaldırın soğuyunca üzerini çileklerle süsleyip servis edebilirsiniz.
- En az beş saat buzdolabında bekletin yahut bir gece öncesinden yapabilirsiniz tatlıyı çok hafif oluyor.