teknolojiuzmani
FD Üye

Kedi Dili Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili (İçerisinde 24adet bulunmaktadır )
- 1 paket çikolatalı sos (Ben 128 gramlık bizim mutfak çikolatalı sosunu kullandım)
- 1 paket vanilya
- 500ml Süt(muhallebisi için)+1su bardağından bir parmak az süt +çikolatalı sos için gerekli olan 2.5su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı (tepeleme )un
- 500ml süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- İsteğinize göre süsleyebilirsiniz
Kedi Dili Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye süt, un, şeker konularak ocağa alınır karıştırılarak ocakta kıvam alması sağlanır, ocaktan almaya yakın bir paket vanilya eklenir karıştırılır ,ocaktan aldıktan sonra ise 1yk tereyağı katılıp karıştırılır
- Bir yandan kedi dili süte batırılarak uygun bir tepsiye sırayla dizilir (İlk 12adet sütle ıslatılır)
- Arasına hazırlanan muhallebiden birer tatlı kaşığı sürülür (Bu arada muhallebi hafif katı olacaktır öyle olması gerektir panik yapmayınız
)
- Muhallebiden sonra üzerine yine süte batırılan kedi dilleri tek tek kapatılır ,en üste ise hazırlanan çikolatalı sos dökülür (Aşağıdaki görsellerden bakabilirsiniz yapım aşamasına)
- En üste ise hazır çikolatalı sos gezdirilir (Hazır olan çikolatalı sos içeriğinde ölçüsü yazmaktadır ona uygun pişirilmesi uygundur) (Ben de bir paket çikolatalı sos için 2.5 su bardağı süt ölçüsü yazıyordu, o şekil yaptım yani farklı birşey yok ortalama 2.5su bardağı kadar süt gidiyor )
- Süslemeler size aittir . Afiyet olsun. !.