Keçiören Belediyesi bünyesinde fiyatsız hizmet veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) kayıt süreçleri başladı. Kurslara kaydolmak isteyenler Keçiören Belediyesi kurumsal web sayfasında yer alan ‘kecmek.kecioren.bel.tr’ adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor. Vatandaşlar evvel online müracaat ile kayıt oluşturup daha sonra tercih ettiği kursa kaydını gerçekleştirebiliyor. Dileyen vatandaşlar ise kurs merkezine giderek kaydını yüz yüze yapabiliyor. İlçedeki 14 farklı merkezde 19 Eylül’de eğitime başlayacak olan KEÇMEK’ler onlarca farklı branşta eğitim verecek.
KEÇMEK’te farklı branşlarda hem sanatsal, hem de akademik eğitimlerin verildiğini söyleyen Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, “KEÇMEK, vatandaşımızın istihdamına katkı sunmak için hizmet veren değerli eğitim kurumlarımızdan biridir. KEÇMEK’te yalnızca istihdam için değil birebir vakitte eğitim öğretim hayatlarına katkı sunmak için lisan kurslarımızı da hayata geçiriyoruz. Bilhassa bayanlarımızın toplumsallaşması ve meslek edinmesi açısından da kurs merkezlerimiz epeyce yararlı işler yapıyor. Burada öğrendiklerini konutlarında uygulayarak el emeği göz ışığı eserler ortaya koyan bayanlarımız, bu eserlerin satışını da yaparak konut ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Ayrıyeten ilgi duydukları sanatlara da yönelebiliyor, kendilerini bu alanda geliştirme fırsatı buluyorlar.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı