Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Dinç beslenmede pekmezin faydaları

Keçiboynuzu bir öteki adıyla harnuptan yapılan pekmezin sağlık durumu açısından bir çok faydaları vardırÖzelliği yetişmeye başladığı birincil 15 yıl meyve vermeyen bir bitkidir

Meyveleri ilk başlarda yeşil olup, olgunlaştıkça kahverengileşen ve tam olgunlaşınca parlak kahverengi renk alır Harnup; Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin ve Libya olup ülkemizde, Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında 1500 km2lik sahil şeridinde doğal olarak yetişmektedir

Pekmezin Faydaları

Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes
darlığına oldukça etkilidir

Kalsiyum bakımından fazla zengindir

İçindeki E vitamini doğruca; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi kazanç

Yüksek çiğ selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir

Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir

Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler

Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üstünde çok olumlu etkileri vardır

Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D)
içeriği dolayısıyla doğal baskı ve beslenme kaynağıdır

Yüksek sodyum ve potasyum içeriği tamamen kan basıncı, karaciğer ve akciğer üzerine fazla zarar görmüş etkileri bulunmaktadır

Kanın zehirli maddelerini temizler

İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir

Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler

İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar *
 

Similar threads

KEÇIBOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ Faydaları: *Kalsiyum bakımından fazla zengindir (sütün 3 katı) *İçindeki E vitamini doğru; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir * Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Keçiboynuzunun faydaları Keçi boynuzu vede tedavı ettikleri 810 metre yüksekliğinde, daima yeşil kalan bir ağaç olan harnup bitkisi siyah boynuz biçiminde meyvelere sahiptir A, B ve E vitaminleri ile bolca potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir Keçiboynuzu ve pekmezi yüksek gıda değeri ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Keçiboynuzu,Anadolu'nun bazı yörelerinde ‘keçiboynuzu ’ olarak da bilinir Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin ve Libya bilinirken, ülkemizde Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında doğal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Harnup ve Pekmezinin Mucizeleri hamilelikte keçiboynuzu pekmezi hamilelikte keçi boynuzu pekmezi keçiboynuzu gebelikte harnup yemek Anadolu'da bir takım yörelerde keçiboynuzu olarak da bilinir Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak Güney Anadolu, Suriye,Kıbrıs, Yunanistan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Baklagiller ailesinden olan harnup; harnup, carob, caroube, ceratonia siliqua isimleri ile de bilinmektedir Kış aylarında yaprak dökmeyen, 5 – 10 metreye kadar uzayan keçiboynuzu ağacı yaz aylarında yeşil renkte çiçekler açmaktadır Meyvesi ise belli başlı bizim yediğimiz yer olan kahverengi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt