Keçi Boynuzu Unlu Bebek Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tahin
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Dövülmüş ceviz
- Dövülmüş antep fıstığı
- Dövülmüş kaju
Keçi Boynuzu Unlu Bebek Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı gereçler karıştırılır daha sonra un kabartma tozu ve çerezler eklenir, içine eklenilen çerez yerine meyvede koyabilirsiniz tercihen.
- Tavayı hafif ısıtıp içine yağ sürmeden tatlı kaşığı ile tek tek hamurumuzu döküyoruz
- En son kapağını kapatıp, kısık ateşte artlı önlü pişiriyoruz.
- Ben iç harcına bazen pekmez yerine bal az ölçüde kaymakta ekleyip, kahvaltı tabağına tahin pekmez ile servis ediyorum iç materyaller büsbütün tercih sorunu pankekimizin ana gereci un, yumurta, kabartma tozu ve yoğurt.