
Kazandibi Tanımı İçin Materyaller
- 8 su bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı pirinç unu
- 1 paket damla sakızlı vanilya
- 2 su bardağı şeker
Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 8 bardak sütü büyükçe bir tencereye boşaltıyoruz ve 2 bardak şekeri ve vanilyayı süte ek ediyoruz ve kısık ateşte ocağımızı açıyoruz.
- Öteki yanda karıştırma kabında yumurtanın sarısı, nişasta,pirinç unu ve 2 bardak suyu da ek ederek çırpma teliyle çırpıyoruz.
- Sonrasında bu karışımı ocakta hazırladığımız sütün içine ek edip karıştırarak pişiriyoruz.
- Muhallebimiz fokurdamaya başlayınca altını kapatabiliriz????????.
- Ocakta kullanabileceğimiz bir alüminyum tepsiye gereksinimimiz var.
- Tepsimizin tabanını suyla ıslatıyoruz.
- Sonrasında tabana 3 yemek kaşığı toz şekeri yayılacak biçimde serpiyoruz.
- Tepsiyi ocağın büyük gözünde yüksek ateşe koyuyoruz ve pişirdiğimiz muhallebinin yarısını tepsiye döküyoruz.
- Muhallebinin her tarafının yanması için ocakta tepsiyi gezdirerek şekerin yanmasını sağlıyoruz.
- Yanlışsız kıvama geldiğini tepsinin kenarlarının kahverengileşmesinden yahut şekerin yanmasıyla ortaya çıkan karemelize kokudan anlayabiliriz.
- Tabanı yeteri kadar yaktıktan sonra kalan muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve ocağı kapatıyoruz ????????.
- Bu tanımı yaptıktan sonra meşhur tatlıcıların kazandibinden çok kendi yaptığınızı seveceksiniz ????.
- Dışarıda ılıdıktan sonra buzdolabına alıp soğutuyoruz.
- Dilimleyip aykırı çevirerek servis ediyoruz???? Tanımı beğendiyseniz lütfen takip edin????????☝????.