iltasyazilim
FD Üye
Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler Kazandibini sevmeyen yoktur heralde Benim çocuklarda çok seviyor hem hafif hem lezzetli gözünüzde büyütmeyin aslında kolay bir tarif
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı pirinç unu
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*2 adet damlasakızı(tercih edilirse)
*Pudra şekeri
Kazandibi Tarifi Yapılışı
1
*Bir tencereye sütü koyun
*İçerisine pudra şekeri hariç bütün malzemeleri ekleyin
*İyice çırpın
*Sonra ateşin üzerine alın
*Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin (pişirme işleminin sonuna yaklaşıldığında mikserle bir süre çırparsanız daha güzel oluyor )
*Pudra şekerini serptiğimiz tepsiye, şeker eriyip karamelleşmeye başladıktan sonra muhallebi sıcakken, azar azar ekleyerek, kısık ateşte tepsinizi çevire çevire iyice tabanını kızartın
*Hazır olan kazandibi tepsisini içi soğuk su dolu daha büyük bir tepsiye alın
*Bu işlem tatlımızın yapışmaması için önemlidir (ıslak bir havluda olabilir)
*Soğuyunca dilimleyip sarabilirsiniz
*Not; Muhallebi kesinlikle sıcakken tepsiye alınmalı kıvamı çok koyu olmamalı çünkü tepside de sıcaklıkla pişiyor ?
*Çok kızarsın diye pudra şekerini çok serpmeyin acımsı bir tat olur?
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı pirinç unu
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*2 adet damlasakızı(tercih edilirse)
*Pudra şekeri
Kazandibi Tarifi Yapılışı
1
*Bir tencereye sütü koyun
*İçerisine pudra şekeri hariç bütün malzemeleri ekleyin
*İyice çırpın
*Sonra ateşin üzerine alın
*Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin (pişirme işleminin sonuna yaklaşıldığında mikserle bir süre çırparsanız daha güzel oluyor )
*Pudra şekerini serptiğimiz tepsiye, şeker eriyip karamelleşmeye başladıktan sonra muhallebi sıcakken, azar azar ekleyerek, kısık ateşte tepsinizi çevire çevire iyice tabanını kızartın
*Hazır olan kazandibi tepsisini içi soğuk su dolu daha büyük bir tepsiye alın
*Bu işlem tatlımızın yapışmaması için önemlidir (ıslak bir havluda olabilir)
*Soğuyunca dilimleyip sarabilirsiniz
*Not; Muhallebi kesinlikle sıcakken tepsiye alınmalı kıvamı çok koyu olmamalı çünkü tepside de sıcaklıkla pişiyor ?
*Çok kızarsın diye pudra şekerini çok serpmeyin acımsı bir tat olur?