bilgisayarci
FD Üye
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım şu bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
- Tuz
- Yarım kilo kıyma
- 1 2 tane soğan
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım çay bardağı su
- 1 kase yoğurt
- Birazda süzme yoğurt
- İsteğe bağlı sarımsak
- Tuz
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamur için sıvı malzemeleri katıp biraz karıştırıp unu tuzu ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edip üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Mayalanan hamurdan bezeler yapıp üzerini örtün hamur kurumasın benim hamur 15 tane çıktı.
- Un serpilmiş tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde hamur açıp yağsız tavada arkalı önlü pişirip üst üste katip üzerini örtün kurumasın.
- Tavaya kıymayı katıp suyunu salıp çeken kadar kavurun.
- İçine yağı katıp küp küp doğranan soğanı katıp katıp kavurun.
- 5 dk sonra biberleri katıp kavurmaya devam edin, salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Küp küp doğranan domatesleri baharatları ekleyelim.
- Çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyin hafif sulu bir harç olacak.
- Servis tabağına 1 tane yufka koyup her yerine gelecek şekilde kıymalı harçtan sürün.
- Bütün kıyma ve yufka bitene kadar bu sıralamayı uygulayın, daha sonra 4’e bölüp servis edip yoğurt dökebilirsiniz afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.