Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kayseri-yaglamasi-12.jpg

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 500 gram un ( 3 – 4 su bardağı )
  • 1 paket ( 7gr. ) maya
  • 1,5 su bardağı ilik sut
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
Kıymalı harcı için:
  • 1 adet soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı  tereyağı
  • 3 yemek kaşığı  sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı  domates salçası
  • 300 ml. domates sosu
  • Tuz, karabiber, pul biber

Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı

  1. Süt ve mayayı karıştırın.
  2. Tuz ve sıvı yağı ek edin.
  3. Son olarak unu ek edin ve yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Hamuru 20-22 adet bezeye ayırın ve 20-30 dk. mayalandırın.
  5. Oklava ile açtırın ve 2 tarafını pişirin.
  6. İç harcı için soğan ve yağı tencereye koyup soğanın rengi dönenen kadar karıştırın.
  7. Salca ve domates sosunu ek edin.
  8. Son olarak kıyma ve baharatları ek edin ve 2-3 dk. karıştırın.
  9. Kapağını kapatıp 20 – 30 dk. pişirin.
  10. Hazır olan kıymayı bir lavaşın üstüne koyup üst üste dizin.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt