iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Kayseri li olmasamda yağlamaya bayılıyorum ?????
Şahane bir tadı var lahmacun vede lazanya tadını andırıyor arada yapıyorum bu tarifi ailecek çok seviyoruz ?bu harika lezzetin tarifine geçelim şimdi??
Ekmeği için
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*5 su bardağı un
İç harcı için;
*500 gr kıyma
*2 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kekik
Üzeri için :
*1 kase yoğurt
*1 diş sarımsak
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuz için bir kaba ılıtılmış süt ve su alınır üzerine şeker tuz maya yağ eklenir biraz karıştırılır
*Ardından içine yavaş yavaş un eklenir
*Hamur kıvam alana kadar yoğrulur
*Üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır
*Daha sonra tavaya kıyma ufak ufak doğranmış soğan ve tuz eklenir kapağı kapalı pişirilir
*Ardından içine yağ eklenir çok ince doğradığımız biberler eklenir
*İyice pişirilir
*Küp küp doğranmış domatesler alınır
*Kapağı kapalı pişirilir
*En son baharatlar eklenir salçalar eklenir biraz karıştırılır
*Su eklenir kapağı kapalı bir şekilde biraz daha pişirip ocağı kapatın
*Mayalanan hamurdan bezeler yapıp yuvarlak bir şekilde hepsini açıp önceden ısıtılmış yağsız tavada arkalı önlü ekmekler pişirilir
*Ardından tavadan alınır istediğiniz bir servis tabağına alınır her kata iç harcından biraz koyup hertarafına yayılır
*Her kat için bu işlem devam edilir
*Son katıda bitirip üzerine harç yayıldıktan sonra ister dörde ister sekize dilimleyin üzerini sarımsaklı yoğurt kaşıkla konulur
*Üzerine afiyetle yenilir şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ?????
Şahane bir tadı var lahmacun vede lazanya tadını andırıyor arada yapıyorum bu tarifi ailecek çok seviyoruz ?bu harika lezzetin tarifine geçelim şimdi??
Ekmeği için
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*5 su bardağı un
İç harcı için;
*500 gr kıyma
*2 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kekik
Üzeri için :
*1 kase yoğurt
*1 diş sarımsak
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuz için bir kaba ılıtılmış süt ve su alınır üzerine şeker tuz maya yağ eklenir biraz karıştırılır
*Ardından içine yavaş yavaş un eklenir
*Hamur kıvam alana kadar yoğrulur
*Üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır
*Daha sonra tavaya kıyma ufak ufak doğranmış soğan ve tuz eklenir kapağı kapalı pişirilir
*Ardından içine yağ eklenir çok ince doğradığımız biberler eklenir
*İyice pişirilir
*Küp küp doğranmış domatesler alınır
*Kapağı kapalı pişirilir
*En son baharatlar eklenir salçalar eklenir biraz karıştırılır
*Su eklenir kapağı kapalı bir şekilde biraz daha pişirip ocağı kapatın
*Mayalanan hamurdan bezeler yapıp yuvarlak bir şekilde hepsini açıp önceden ısıtılmış yağsız tavada arkalı önlü ekmekler pişirilir
*Ardından tavadan alınır istediğiniz bir servis tabağına alınır her kata iç harcından biraz koyup hertarafına yayılır
*Her kat için bu işlem devam edilir
*Son katıda bitirip üzerine harç yayıldıktan sonra ister dörde ister sekize dilimleyin üzerini sarımsaklı yoğurt kaşıkla konulur
*Üzerine afiyetle yenilir şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ?????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.