
Kayseri Yağlaması (Aşırı Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
Lavaş için materyaller:
- 5 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 1 paket kuru toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağı da olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kilo kıyma
- 3 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- Kimyon, toz biber, karabiber, mangal çeşni (isteğe bağlı), ve tuz.
Kayseri Yağlaması (Aşırı Lezzetli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Lavaş için bütün materyalleri koyup yumuşak bir hamur yoğuralım. Yarım saat mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamuru 13 bezeye ayırıp 10 dakika bekleyelim. Oklava yardımıyla hamurumuzu açarak gerili önlü pişirelim.
- Piştikten sonra yumuşak kalması için üstünü örtüyle kapatalım.
- Kıymalı harç için tavaya yağı döküp kıymalarımızı pişirelim. Akabinde ince doğranmış soğanlarımızı koyalım.
- Soğanlar ölünce ince doğranmış biber ve domatesimizi koyalım.
- Domatesler yumuşayınca ılık suyumuzu ek edip 15 dakika kısık ateşte pişirelim. (biraz sulu kalmalı ki lavaşlarımızı sosa banıp hazırlayacağız. ).
- Lavaşımızı 2 ye katlayıp kenarlarını kıymanın sosuna banalım. Akabinde yuvarlak bir kaba lavaşı koyalım ve lavaşların ortasına kıymalı harcımızı eşit ölçüde olacak halde üstüne yayalım. 8. Her katta bu form devam edin. Son olarak dilimlenir ve tabaklara servis edilir.
- Dilerseniz üstüne sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
.