Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlama

Kayseri Yağlama
0
28

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
kayseri-yaglama.jpg

Kayseri Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 400-500 gr un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Su
İç harcı için;
  • 500 gram dana kıyma
  • İki tane orta boy soğan
  • Bir tane yeşil biber (İsteğe bağlı)
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı (Yaklaşık) su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

Kayseri Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Ilık su ile mayayı açalım ve 6-7 dakika kadar bekletelim.
  2. Un, tuz ve suyu ekleyip tezgaha alarak iyice yoğuralım. Çok sert bir hamur değil yanda çok yumuşak değil orta halli olması lazım.
  3. Hamuru mayalanması için beklemeye gerek yok iç harcını hazırlayana kadar beklemiş olması yeterlidir.
  4. İç harcı için öncelikle kıymayı tencereye koyup üstüne biraz sıvı yağ ekleyelim.
  5. Kıyma suyunu salıp rengi değiştikten sonra üstüne soğan ve biberi ekleyip onları da suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Salçaları, baharatları ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde biraz daha ocakta tutalım.
  7. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirip açalım.
  8. Yağsız tavada pişirelim.
  9. En son aşamada geniş bir tabağın en alt katına bir hamur üstüne kıyma olacak şekilde katlarımızı oluşturalım.
  10. Hepsi bittiğinde katları ortadan bıçakla keselim dört parça haline getirelim.
  11. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek ya da ayrı bir tabağa sarımsaklı yoğurdu koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  12. Not: benim hamurumdan toplamda 13 beze çıktı 13 kat yaptım.
  13. İç harcını hazırlarken malzemelerin pişmesini beklerken diğer yandan hamurunuzu açıp pişirebilirsiniz ben o şekilde yaptım.
  14. Ayrıca pişirmeden önce 3-4 tane açıp hazır ederseniz pişirmesi ve de diğerlerini açması daha kolay oluyor.
Kayseri Yağlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt