Kayseri Ramazan Ketesi Tanımı İçin Materyaller
- 3,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3 kaşık kuru maya
- Aldığı kadar un ( 8 – 10 su bardağı yaklaşık )
- Eritilmiş margarin (tereyağı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- Yumurta sarısı
Kayseri Ramazan Ketesi Tanımı Yapılışı
- Maya, su, süt, sıvı yağ, şeker ve tuz karıştırma kabına alınır.
- Denetimli olarak azar azar un ek edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- İç harç materyalleri tavaya alınır ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Hamur 15 dakika mayalandırılıp 7 eşit bezeye ayrılır.
- Bezeler tek tek açılır.
- Erittiğiniz margarin sürülür ve rulo yapılır.
- Rulo yapılan hamurdan küçük modüller kesilir ve dik durumdayken elle bastırılır.
- Oklava ile açılır ve tavada kavrulan iç harçtan konulup kare hali verilir.
- Tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derece de kızarana kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.