Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Ramazan Ketesi

Kayseri Ramazan Ketesi
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kayseri-ramazan-ketesi.jpg

Kayseri Ramazan Ketesi Tanımı İçin Materyaller

  • 3,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 kaşık kuru maya
  • Aldığı kadar un ( 8 – 10 su bardağı yaklaşık )
Ortasına sürmek için
  • Eritilmiş margarin (tereyağı)
İç harcı için :
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
Üzerine :
  • Yumurta sarısı

Kayseri Ramazan Ketesi Tanımı Yapılışı

  1. Maya, su, süt, sıvı yağ, şeker ve tuz  karıştırma kabına alınır.
  2. Denetimli olarak azar azar un ek edilerek  yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. İç harç materyalleri tavaya alınır ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Hamur 15 dakika mayalandırılıp 7 eşit bezeye ayrılır.
  5. Bezeler tek tek açılır.
  6. Erittiğiniz margarin sürülür ve rulo yapılır.
  7. Rulo yapılan hamurdan küçük modüller kesilir ve dik durumdayken elle bastırılır.
  8. Oklava ile açılır ve tavada kavrulan iç harçtan konulup kare hali verilir.
  9. Tepsiye dizilir.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  11. 180 derece de kızarana kadar pişirilir.
Not : ben bu tarifle 4 tepsi kete elde ettim. Sahurda yemek için poşetleyip dondurucuya attım. Siz isteğe nazaran materyalleri artırıp azaltabilirsiniz. Yorum ve fotoğraflarınızı bekliyorum.
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt