Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
kayseri-mantisi-5.jpg

Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
İç Harcı İçin
  • 200 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
Sosu İçin
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Pulbiber
  • Tatlı toz biber
  • Nane

Kayseri Mantısı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru hazırlayalım bir kabın içerisine unu koyalım. Üstüne bir yumurtayı kiralım. Tuz ve bir çay bardağı suyu koyup orta sert bir hamur elde edelim. Üstüne nemli bez koyup kenara beklemeye alalım.
  2. İç harcı için bir kapta soğanı rendeleyelim. Üstüne kıymayı ve baharatları ekleyelim güzelce yoğuralım.
  3. Hamuru iki bezeye bölelim olabildiğince ince açıp şeritler keselin daha sonra kare olacak formda keselim.
  4. Kıymalı harcı kesilen hamurlara ekleyelim. Burada yapmamış gereken şey olabildiğince süratli kapatmak. Zira hamurlar kuruyabilir.
  5. Kapattığımız hamurları hafif unlanmış tepsiye koyalım ve elenmiş üzere tepsiyi sallayalım hamurlar unlansın ve birbirine yapışmasın.
  6. Tencereye suyu koyup uygunca kaynasın kaynayan suya mantımızı atalım 10dk haşlayalım tabağa alıp yoğurt ve sosumuzu ekleyip servis yapalım afiyet olsun ❤️
 

Similar threads

Mantı Sevenler Buraya Gerçek Kayseri Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 kg un1 adet yumurta1,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sıvı yağı Iç harcı için; 500 gram yağsız iki sefer çekilmiş dana kıyma3 adet kuru soğan birer çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un1 su bardağı (ılık)1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz İçi için; 185 gram kıyma1 soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sosu için; 2 bardak çırpılmış yoğurt1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş2,3 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 2 adet yumurta1 yemek kaşığı tuzAldığı kadar unYarım çay bardağı su İç harcı için; 400 gram kıyma2 adet soğanKimyonToz biberTuz1 yemek kaşığı salçaDilediğiniz baharatlarSarımsaklı yoğurt Sosu için; 1 yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Nefis Kayseri Mantısı Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin: *3 su bardağı un *1 cay bardağı su *1 adet yumurta *1 cay kaşığı tuz İc malzemesi icin: *200 gr kıyma *1 adet kuru soğan *Kuru maydanoz *Kuru nane *Tuz, karabiber, kimyon Sosu icin: *2 yemek kaşığı tereyağ *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Nefis Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı su5,5 su bardağı un İç materyali için 150 gram kıyma1 adet kuru soğanTuz1 fiske karabiber ve pul biber Sos için 1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı zeytinyağ1 tatlı kaşığı toz biber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt