
Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 200 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Pulbiber
- Tatlı toz biber
- Nane
Kayseri Mantısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru hazırlayalım bir kabın içerisine unu koyalım. Üstüne bir yumurtayı kiralım. Tuz ve bir çay bardağı suyu koyup orta sert bir hamur elde edelim. Üstüne nemli bez koyup kenara beklemeye alalım.
- İç harcı için bir kapta soğanı rendeleyelim. Üstüne kıymayı ve baharatları ekleyelim güzelce yoğuralım.
- Hamuru iki bezeye bölelim olabildiğince ince açıp şeritler keselin daha sonra kare olacak formda keselim.
- Kıymalı harcı kesilen hamurlara ekleyelim. Burada yapmamış gereken şey olabildiğince süratli kapatmak. Zira hamurlar kuruyabilir.
- Kapattığımız hamurları hafif unlanmış tepsiye koyalım ve elenmiş üzere tepsiyi sallayalım hamurlar unlansın ve birbirine yapışmasın.
- Tencereye suyu koyup uygunca kaynasın kaynayan suya mantımızı atalım 10dk haşlayalım tabağa alıp yoğurt ve sosumuzu ekleyip servis yapalım afiyet olsun