
Kaymaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt kaymağı (iki kez 5 kiloluk sütten mayaladığım kaymak 1 su bardağına tekabül etti)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine olacak)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Kaymaklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırın 5 dk bekletin, maya aktifleşsin.
- Ardından sıvı yağ, kaymak, yoğurt ve tereyağını koyun karıştırın.
- Üzerine bir miktar un ilave edin ve kabartma tozu ve tuzu ekleyin karıştırın.
- Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın.
- Yoğurma kabınızın üzerine kadar kabaran hamurunuzu hafifçe söndürmeden bir kez daha yoğurun ve poğaça şekli verin.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün ve isteğe göre çörek otu susam serpin.
- 180° fanlı ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Ben kızardıktan sonra bir 10 dk da 150°de pişirdim.
Kaymaklı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı