Kaymaklı Nuar Sarma
Resimli Nuar Tarifleri,
Kaymaklı Nuar Sarma nasıl yapılır,
Kaymaklı Nuar Sarma yapılışı oktay usta
imageskaymaklinuarsarmatarifiresimli5ad42a44c8466
Malzemeler
1 kg dana nuar
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
defne yaprağı
taze kekik
biberiye
Panelemek icin:
2 su b tarhana
1 yumurta beyazı
yarım cay b su
Beğendisi icin:
1 kg patlıvan
3 corba k tereyağı
2 corba k un
4 su b sut
250 gr kaymak
taze muskat
Servis icin:
250 gr kurutulmuş domates
50 ml krema
semiz otu
roka
Hazırlanışı:
1 kgdana nuarı tencereye alınUzerine defne yaprağı,taze kekik,biberi ekleyinUzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin
Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesinEti panelemek icin 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın
Kestiğiniz nuarı ilk oce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada kızarınBeğendisi icin ise patlıcanları kozleyinKozlendikten sonra ezinTencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurunUzerine patlıcanları ekleyin
Uzerine sut kaymak ve muskat ilave edip karıştırarak bir beğendi hazırlayınServis icin ise 250 gr kurutulmuş domatesi haşlayınSemiz otunu ve rokayı taavay alınUzerine krema ilave edip 3 dakika soteleyinServis tabağına beğendiyi alınKenarlarına kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizinBeğendinin uzerine nuar etleri yerleştirin
Uzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin
Resimli Nuar Tarifleri,
Kaymaklı Nuar Sarma nasıl yapılır,
Kaymaklı Nuar Sarma yapılışı oktay usta
imageskaymaklinuarsarmatarifiresimli5ad42a44c8466
Malzemeler
1 kg dana nuar
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
defne yaprağı
taze kekik
biberiye
Panelemek icin:
2 su b tarhana
1 yumurta beyazı
yarım cay b su
Beğendisi icin:
1 kg patlıvan
3 corba k tereyağı
2 corba k un
4 su b sut
250 gr kaymak
taze muskat
Servis icin:
250 gr kurutulmuş domates
50 ml krema
semiz otu
roka
Hazırlanışı:
1 kgdana nuarı tencereye alınUzerine defne yaprağı,taze kekik,biberi ekleyinUzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin
Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesinEti panelemek icin 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın
Kestiğiniz nuarı ilk oce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada kızarınBeğendisi icin ise patlıcanları kozleyinKozlendikten sonra ezinTencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurunUzerine patlıcanları ekleyin
Uzerine sut kaymak ve muskat ilave edip karıştırarak bir beğendi hazırlayınServis icin ise 250 gr kurutulmuş domatesi haşlayınSemiz otunu ve rokayı taavay alınUzerine krema ilave edip 3 dakika soteleyinServis tabağına beğendiyi alınKenarlarına kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizinBeğendinin uzerine nuar etleri yerleştirin
Uzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.