Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Nohutlu Pilav

Kaymaklı Nohutlu Pilav
0
47

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kaymakli-nohutlu-pilav.jpg

Kaymaklı Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı pirinç
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 kadar tavuk bulyon (Tavuk suyu varsa onu da kullanabilirsiniz )
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı nohut

Kaymaklı Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinçleri yarım saat kaynar suda dinlendirip, beyaz suyu çıkana kadar elimizde ovarak yıkıyoruz ve suyunu yeterlice süzdürüyoruz.
  2. Tencereye sıvı yağı alıyoruz pirinçleri ve tavuk bulyonu kaymağı ve tereyağını ekleyerek kavuruyoruz.
  3. Kavrulan pirince tuz ve sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Nohutları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıyoruz ve pilav suyunu çekene kadar açmıyoruz.
  5. Pilav suyunu çektikten sonra bir kağıt havlu kapatıyoruz ve pilavımızı yarım saat dinlenmesi için bir sofra bezi ile sarıp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun ????
Kaymaklı Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt