Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaymaklı Muska Tatlı

Kaymaklı Muska Tatlı
0
56

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kaymakli-muska-tatli.jpg

Kaymaklı Muska Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklava yufkası
  • 50 gram tereyağı
İç malzeme (Kaymak)
  • 2 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Kaymaklı Muska Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhaba tatlı severler. Öncelikle şerbeti yapalım soğuması için, şeker ve suyu 15 dakika kaynatalım. Sonra yarım limon sıkalım bir 5 dakika daha kaynatıp kapatalım soğumaya bırakalım.
  2. Kaymağı için; 2 su bardağı süt ile 6 yemek kaşığı irmik ile 3 yemek kaşığı şekeri karıştıralım ve katılaşıncaya kadar pişirelim, ılımaya bırakalım.
  3. Baklava yufkasının eritmiş olduğumuz tereyağı ile tek katını yağlayıp, kısa kenarından itibaren 5 kat katlayalım katlanmış parçanın ucuna kaymağımız koyup muska gibi katlayalım.
  4. Tüm yufkaları aynı şekilde yapalım. Yağlanmış tepsimize muskaları dizelim.
  5. Üstüne tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  6. Pişen tatlımızı çıkartalım 2-3 dakika ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyetler olsun.
Kaymaklı Muska Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt