
Kaymaklı Muska Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklava yufkası
- 50 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Kaymaklı Muska Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba tatlı severler. Öncelikle şerbeti yapalım soğuması için, şeker ve suyu 15 dakika kaynatalım. Sonra yarım limon sıkalım bir 5 dakika daha kaynatıp kapatalım soğumaya bırakalım.
- Kaymağı için; 2 su bardağı süt ile 6 yemek kaşığı irmik ile 3 yemek kaşığı şekeri karıştıralım ve katılaşıncaya kadar pişirelim, ılımaya bırakalım.
- Baklava yufkasının eritmiş olduğumuz tereyağı ile tek katını yağlayıp, kısa kenarından itibaren 5 kat katlayalım katlanmış parçanın ucuna kaymağımız koyup muska gibi katlayalım.
- Tüm yufkaları aynı şekilde yapalım. Yağlanmış tepsimize muskaları dizelim.
- Üstüne tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Pişen tatlımızı çıkartalım 2-3 dakika ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyetler olsun.