Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Dızmana (Muhacir Böreği)

Kaymaklı Dızmana (Muhacir Böreği)
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Kaymaklı Dızmana (Muhacir Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket ınstant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 5, 5 su bardağı un

Üzerine;


*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı kaymak ( ev yoğurdu kaymağı kullandım)
*1 çay kaşığı tuz

Kaymaklı Dızmana (Muhacir Böreği) Tarifi Yapılışı “Göçmen Böreği de denen bu böreği daha çok Bulgaristan’dan Trakya’ya yerleşen göçmenler yapmaktadır İçine lor ve maydanoz karışımı koyarak yapanlar olduğu gibi sade yapıp üzerine kaymaklı sos dökenler de olur Ben sade yapıp kaymaklı sos döktüm Bu yumuşacık ve lezzetli böreği mutlaka ama mutlaka denemelisiniz

1
*Öncelikle yoğurma kabımıza unu, tuzu, şekeri ve mayayı alıp karıştıralım
*Daha sonra ılık süt ve suyu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar 10 dakika yoğuralım
*Ele yapışmayan bir hamur oluştuğuna hamuru toparlayıp üzerini streçle örtelim
*Sıcak bir yerde 1 saat mayalandıralım
*Daha sonra biraz yoğurup havasını alalım
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım
*Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim
*Üzerine tepsi kapatıp yarım saat tepsi mayası aldıralım
*Bir kasede üst sosunu hazırlayalım
*Kaymağı çatalca ezelim
*Diğer malzemeleri ekleyip çatalla çırpalım
*Hamurların üzerinden sosun akmaması için mayalanan hamurları çatalla hafif bastıralım
*Üzerlerine sosu gezdirelim
*Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim
*Ilık yada soğuk olarak servis edelim Mis kokulu, yumuşacık, lezzetlimi lezzetli dızmana yenmeye hazır Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,842Mesajlar
33,079Kullanıcılar
beyazkartalxSon üye
Üst Alt