Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymak Tarifi

Hoş geldin! bushcrafter tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kaymak Tarifi
0
145

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kaymak-tarifi.jpg

Kaymak Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo çiğ süt

Kaymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 kilo çiğ süt yavaş yavaş kaynatılır, süt kaynadıkça havalandırılır, burada kıymetli olan taşmaması.
  2. 15 dakika sonunda üst alanda kaymak katmanı oluşmaya başlar.
  3. Kaymak katmanı büsbütün oluşunda tencerenin altı kapatılır.
  4. Üst kısmı bozulmadan yavaş formda buzdolabına konulur, 1 gün bekledikten sonra kaymağımız hazır. Afiyet olsun????.
Kaymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kaymak Hoşu Tanımı İçin Malzemeler 1 küçük kase süt kaymağı1 küçük kasenin yarısı kadar irmik1 küçük kasenin yarısı kadar hindistan cevizi1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 tane yumurtaYarın çay bardağı sıvı yağAldığı kadar un yumuşak kıvamlı olacak Şerbeti için: 2 su bardağı su3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Süt Kaymağından Meskende Tereyağı Ve Lor İmali Tanımı İçin Gereçler Süt kaymağı2 büyük bardak soğuk su Süt Kaymağından Konutta Tereyağı Ve Lor Üretimi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Süt kaymağını biriktirmek gerekiyor. 4 sefer 5 kiloluk kaynamış sütten aldığım buzdolabında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Mesken Üretimi Kaymak Tanımı İçin Materyaller 100 gram çiğ inek sütü1 paket yemeklik krema2 yemek kaşığı nişasta Mesken Üretimi Kaymak Tanımı Yapılışı Öncelikle 100 gram çiğ inek sütünü dilerseniz evvelce kaynatıp soğutuyoruz. Uygun bir sos tenceresine 1 paket krema, soğuk süt ve 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Konut İmali Labne (Kaymak Tadında) Tanımı İçin Gereçler 1 kg süt1 kibrit kutusu süzme peyniri Konut Üretimi Labne (Kaymak Tadında) Tanımı Yapılışı Çiğ sütümüzü kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Yoğurdu mayaladığımızdan bi tık daha sıcak olacak peynirimizi bir kapta çatalla eziyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Mesken Üretimi Tereyağ Tanımı İçin Materyaller 3 kilo çiğ süt kaymağı (Ben mandıradan aldım) Konut Üretimi Tereyağ Tanımı Yapılışı Öncelikle kaymağımızı kaynatıyoruz (süt pişirir üzere )kaynattığımız kaymağı yoğurt mayaladığımız sıcaklığa gelince yoğurt mayalar üzere mayalıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt