teknolojiuzmani
FD Üye
Kaymak Hoşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük kase süt kaymağı
- 1 küçük kasenin yarısı kadar irmik
- 1 küçük kasenin yarısı kadar hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tane yumurta
- Yarın çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un yumuşak kıvamlı olacak
- 2 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Kaymak Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbet hazırlanır 3 bardak su ile 2 bardak şeker kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca 2 – 3 dakika daha kaynatılır. Altı kapatılıp soğumaya bırakın.
- Daha sonra kaymak, irmik, hindistan cevizi, yumurta, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ bir kapta güzelce karıştırılır.
- Sonra yavaş yavaş un eklenip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
- Sonra üzerine fındık koyulur. 180 derece kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkıp birinci sıcaklığı gidin kaymak güzelinin üstüne soğuk şerbet dökülür.
- Şerbeti çekinceye kadar bir iki saat beklenir. Daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.