Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısının Faydaları ve Besin Değerleri

Kayısının Faydaları ve Besin Değerleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kayısı
Kayısının Yararları
Kayısının Faydaları ve Besin Değerleri

KAYISI; A, B, C ve P vitamini açısından varlıklı bir meyve olan kayısı bununla birlikte bolca demir içerir Keza magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir

Kayısının Faydaları
Kayısı besleyici ve iştah açıcıdır oldukça çok demir içerdiğinden kansızlığa iyi kazanç Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına tezgâhtar olur Öncelikle akciğer ve deri kanseri elde etmek üzere kansere karşı koruyucudur Vücuda güç verir Maddesel ve zihinsel yorgunluğu giderir Özellikle gelişme çağındaki çocuklara faydalıdır Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler Hastaların iyileşmesini hızlandırır Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir Migrene aleyhinde da iyi gelir Hem cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır

Kayısı Nasıl Kullanılır?
Kayısı kuru ya da taze olarak yenebileceği gibi reçeli ve kompostosu da yapılabilir Hem, Kayısı çekirdeği yağ elde etmek için kullanılır Kayısının yaprakları da kullanılır Kayısı kompostosu idrar söktürür ve kabızlığı giderir Kuru kayısı A, B ve C vitaminleri ve potasyum minerali açısında oldukça zengindir Kayısının yemeklerden daha sonra yenmesi hazmı kolaylaştırmasını sağlar Bunların dışında, kayısı cilt bakımı için maske yapılarak yüze sürülebilir *
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt