iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Tatlısı Tarifi
Resimli Kayısı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
250 gr kayısı (tercihen günkurusu kayısı)
2 su bardağı su
1 akarsu bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya 200 gr kaymak
Tarifi
Kayısıları üzerini örtecek dek suya koyun Elinizle ovalayarak tozunu kirini suya çıkarın Bu sudan alıp 2 su bardağı içme suyuna koyun Bir gece bekletin Ertesi sabahtan şişirilmiş olan kayısıların suyunu bir tencereye alın Üstüne şeker ek edip bir taşım kaynatın Kaynayan şuruba kayısıları ek edin Ağır ateşte, kayısılar şerbeti çekene dek pişirin Kayısılar soğuyunca aralarına ceviz ya da kaymak koyarak kayısı tatlısını servis yapın *
Resimli Kayısı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
250 gr kayısı (tercihen günkurusu kayısı)
2 su bardağı su
1 akarsu bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya 200 gr kaymak
Tarifi
Kayısıları üzerini örtecek dek suya koyun Elinizle ovalayarak tozunu kirini suya çıkarın Bu sudan alıp 2 su bardağı içme suyuna koyun Bir gece bekletin Ertesi sabahtan şişirilmiş olan kayısıların suyunu bir tencereye alın Üstüne şeker ek edip bir taşım kaynatın Kaynayan şuruba kayısıları ek edin Ağır ateşte, kayısılar şerbeti çekene dek pişirin Kayısılar soğuyunca aralarına ceviz ya da kaymak koyarak kayısı tatlısını servis yapın *