
Kaya Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zencefil tozu
- 1 çay kaşığı karanfil tozu
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Kaya Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçler sırası ile ek edilerek yoğurulur.
- Yoğurulan hamur gelişi hoş koparilip yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilir.
- 175° de 10-14 dk ortası denetimli pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra soğuyan kurabiyelerimize pudra şekeri serpilir.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.