iltasyazilim
FD Üye
Kavurmalı Tepsi Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Tuz
*2 kuru maya
*1 çay bardağı sıvıyağ
*500 m ılık su
İçi için:
*400 gram kavurma
*1 küçük soğan (rendelenmiş)
Üzeri için:
*2 yumurta sarısı ve bir kaç damla sıvıyağ
Kavurmalı Tepsi Börek Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için tüm malzemeler iyice yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünerek beze yapılır ve en az 510 dk dinlendirilir
*Uygun bir kaba kavurma küçük küçük doğranır Soğan rendelenerek eklenir ve iyice karıştırılır
*Uygun bir fırın tepsisi yağlanır 1 beze un ve merdane yardımı ile açılır ve tepsiye yerleştirilir
*İç malzemesi üzerine yayılır ve tekrar 1 beze açılarak üzeri örtülür ve kenarları iyice kapatılır
*Üzerine yumurta sürülür ve fırının orta bölümünde üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırına sürmeden önce çatal yardımı ile pişmeye hazır böreğe 2 şerit halinde batırdım, eşit pişmesini sağlamak için
*Bu malzemelerden 2 standart fırın tepsisi börek elde ettim Damak tadınıza göre hamuru daha kalın açıp veya küçük boy pişirme tepsisi kullanabilorsiniz
*Damak tadınıza göre kavurma miktarını belirleye bilir, dilerseniz hiç soğan kullanmayabilirsiniz
*Yumuşak ve ele yapışan bir hamur tarifidir
*Dilerseniz yumurta beyazını ekleyebilirsiniz, ben sevmediğim için kullanmadım
DENEYECEKLERE Afiyet olsun
*1 kg un
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Tuz
*2 kuru maya
*1 çay bardağı sıvıyağ
*500 m ılık su
İçi için:
*400 gram kavurma
*1 küçük soğan (rendelenmiş)
Üzeri için:
*2 yumurta sarısı ve bir kaç damla sıvıyağ
Kavurmalı Tepsi Börek Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için tüm malzemeler iyice yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünerek beze yapılır ve en az 510 dk dinlendirilir
*Uygun bir kaba kavurma küçük küçük doğranır Soğan rendelenerek eklenir ve iyice karıştırılır
*Uygun bir fırın tepsisi yağlanır 1 beze un ve merdane yardımı ile açılır ve tepsiye yerleştirilir
*İç malzemesi üzerine yayılır ve tekrar 1 beze açılarak üzeri örtülür ve kenarları iyice kapatılır
*Üzerine yumurta sürülür ve fırının orta bölümünde üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*Fırına sürmeden önce çatal yardımı ile pişmeye hazır böreğe 2 şerit halinde batırdım, eşit pişmesini sağlamak için
*Bu malzemelerden 2 standart fırın tepsisi börek elde ettim Damak tadınıza göre hamuru daha kalın açıp veya küçük boy pişirme tepsisi kullanabilorsiniz
*Damak tadınıza göre kavurma miktarını belirleye bilir, dilerseniz hiç soğan kullanmayabilirsiniz
*Yumuşak ve ele yapışan bir hamur tarifidir
*Dilerseniz yumurta beyazını ekleyebilirsiniz, ben sevmediğim için kullanmadım
DENEYECEKLERE Afiyet olsun