bilgisayarci
FD Üye
Kavurmalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- Fırından aldığımız mayalı hamur
- Yeteri kadar kavurma
- 1 kaseden biraz fazla kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Salçayı açmak için çeyrek çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kavurmalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir karıştırma kabına salçalı sosu yapıp, hazırlayalım.
- Salçayı, suyu, baharat ve sıvı yağ alalım çırpıcı ile karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına hamuru yayalım.
- Üzerine salçalı sosu sürüp fırına verelim 15 dakika boyunca 180 derece fırında yalnızca alt tarafı çalıştırarak ön pişirme yapalım.
- Daha sonra hamuru çıkarıp, biraz kasar peynir serpelim.
- Üzerine kavurmayı eşit ölçüde yayalım.
- Kalan kaşar peynirini tekrar kavurmanın üzerine serpip, 15 dakika ya da 20 dakika pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.