
Kavurmalı Pişirmeli Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Biraz marul
- Biraz kırmızı lahana
- 1 tane acı yeşil biber
- 5 kök taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke
Kavurmalı Pişirmeli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede sıvı yağ ve soğanı soğan hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Sonra salçaları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Bulguru ve baharatları tuzu ekleyip 3-4 dakika daha güzelce kavurup suyu döküp karıştırın .
- Ocağı kısın suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirip soğumaya bırakın.
- Yeşillikleri ince doğrayın.
- Limonu, nar ekşisini ve beyaz sirkeyi karıştırıp üzerine döküp karıştırın.
- Tadına bakın ,istediğiniz gibi ise tuzu, acılığı, ekşiliği servis tabağına alın.
- Üzerine biraz nar ekşisi döküp afiyetle yiyin
.
Sirkeyide kendim ekliyorum ve daha keskin oluyor ekşiliği yiyen herkes çok beğeniyor.
Kavurmalı Pişirmeli Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı